Skinkeschnitzel

Tilberedning


Vask og skær kartofler i mundrette stykker. Kog dem møre i letsaltet vand. Mærk med en kniv, om de er møre. Hæld vandet fra.
Imens kartoflerne koger:
Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys 1 knivspids salt på hver side. Stil kødet i køleskabet, til det skal steges.
Skræl et rødløg og skær ¾ af løget i tynde både.
Pisk sennep og eddike sammen, og pisk derefter olien i, til det tykner. Vend det halve løg, kapers og de kogte kartofler i. Smag til med salt, peber og evt. sukker.
Skyl og findel kålen. Vend løg i og smag til med salt og peber.
Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet ½ minut på hver side, skru lidt ned for varmen og steg det 1 ½ minut på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er rosa indeni. Tag kødet af panden, så det ikke bliver overstegt.

Tips
I stedet for skinkeschnitzel kan bruges svinekotelet, mørbradbøffer, kalve-schnitzel, bøf af oksekød, frikadeller, medisterpølse eller kyllingebryst.
Sennepskartofler kan også serveres som en kold kartoffelsalat fx dagen efter. Så lav evt. dobbelt portion.

Ingredienser


1 person – ca. 30 minutter

1 skinkeschnitzel 1 cm tyk på ca. 110 g Salt og peber
1 tsk. olie
250 g kartofler
¼ – ½ rødløg
1 spsk. grov sennep
1 tsk. eddike – gerne frugteddike
1 spsk. olie – gerne oliven- eller rapsolie

1 spsk. kapers Evt. lidt sukker

150 g grønkål, kinakål, spidskål eller hvidkål
¼ rødløg

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk