Ramsløgburger

Tilberedning


Aioli: Æggeblommer, sennep og eddike piskes sammen. Olien tilsættes lidt af gangen og piskes, indtil alt olie er optaget i blandingen. Knust hvidløg tilsættes. Aiolien smages til med salt og peber. Ramsløgspesto: Rist og knus sesamfrø. Blend sammen med ramsløg og olie til en ensartet masse og smag til med salt og peber. Tomatrelish: Skold, flå og hak tomaterne. Hak ligeledes løg, og kom så alle ingredienser i en gryde. Kog det ind til en passende konsistens. Tag timiankviste op af blandingen, og smag til med salt og peber. Hvis man gerne vil have en glat relish, kan man bruge en stavblender i blandingen.
Hakkebøffer: Bøfferne steges på grill ved direkte varme i ca. 3-4 min. på hver side og krydres med salt og peber.
Grønt: Skær løg i tynde ringe og skyl salaten.
Brød: Grill brødene på direkte varme i ca. 2 min.
Smør den ene halvdel af bollen med aioli og den anden med ramsløgspesto. På bollens bund lægges salat og tomatrelish. Dernæst bøffen på og slut af med rødløg.
Tip: Kan serveres med mos, fritter, chili-fritter, rodfrugtfritter, chips, friturestegte løgringe, tortilla chips eller en god salat.

Ingredienser


10 stk. cafeboller med ramsløg

Aioli:
40 g æggeblomme
1 tsk. Dijonsennep
1 tsk. æblecidereddike
2 dl ekstra jomfru olivenolie 3 fed hvidløg salt og peber

Ramsløgspesto:
75 g ramsløg
150 g sesamfrø
2 dl ekstra jomfru olivenolie salt og peber

Tomatrelish:
1 kg tomater
2 rødløg
4 kviste timian
1 dl koncentreret tomatjuice 3 spsk. vineddike 3 spsk. brun farin
salt og peber

Hakkebøffer
lidt olie
salt og peber
2 rødløg

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk