Okse ball tip af Dansk Hereford

Tilberedning


Kødet ordnes og trimmes til. Vakuumer sammen med lidt smør, rosmarin og hvidløg. Derefter tilberedes kødet i 5 timer ved 54 grader. Kan klares både i ovn eller Sousvide. Derefter steges det på alle side, så det får en dejlig stege skorpe.

Grønt ordnes og tilberedes i smør og vand

Bearnaise

Smørret klares og vallen kasserers. Stilke fra estragon, eddike, hvidvin, hakket skalotteløg, salt og peber koges ind til halvdelen. Æggeblommerne piske sammen med essensen over svag varme, til det tykner og skummer. Tilsæt det afklaret smør lidt efter lidt, imens du stadig pisker. Saucen smages til med citronsaft, salt, peber og cayennepeber, og tilsættes det friskhakket estragonblade og kørvel.

Velbekomme!

Ingredienser


1 stk ca. 1,5 kg Ball tip fra Dansk Hereford

30 stk minigulerødder

300 gram friske ærter

20-30 stk grønne asparges

Lidt rosmarin

Lidt smør

3 fed hvidløg

Lidt olie til at stege i

BEARNAISE:

500 gram smør

10 spsk. eddike, gerne hvidvin- eller æbleeddike

10 spsk. hvidvin

4 stk. skalotteløg

2 bdt. estragon

Lidt cayenne peber

Lidt kørvel

8 æggeblommer

Lidt citronsaft

Salt / peber

Køb okse ball tip

Vil du prøve denne lækre opskrift på okse ball tip fra Dansk Hereford?

Køb her  

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk