Ramsløgburger
Tilberedning
Aioli: Æggeblommer, sennep og eddike piskes sammen. Olien tilsættes lidt af gangen og piskes, indtil alt olie er optaget i blandingen. Knust hvidløg tilsættes. Aiolien smages til med salt og peber. Ramsløgspesto: Rist og knus sesamfrø. Blend sammen med ramsløg og olie til en ensartet masse og smag til med salt og peber. Tomatrelish: Skold, flå og hak tomaterne. Hak ligeledes løg, og kom så alle ingredienser i en gryde. Kog det ind til en passende konsistens. Tag timiankviste op af blandingen, og smag til med salt og peber. Hvis man gerne vil have en glat relish, kan man bruge en stavblender i blandingen.
Hakkebøffer: Bøfferne steges på grill ved direkte varme i ca. 3-4 min. på hver side og krydres med salt og peber.
Grønt: Skær løg i tynde ringe og skyl salaten.
Brød: Grill brødene på direkte varme i ca. 2 min.
Smør den ene halvdel af bollen med aioli og den anden med ramsløgspesto. På bollens bund lægges salat og tomatrelish. Dernæst bøffen på og slut af med rødløg.
Tip: Kan serveres med mos, fritter, chili-fritter, rodfrugtfritter, chips, friturestegte løgringe, tortilla chips eller en god salat.
Ingredienser
10 stk. cafeboller med ramsløg
Aioli:
40 g æggeblomme
1 tsk. Dijonsennep
1 tsk. æblecidereddike
2 dl ekstra jomfru olivenolie 3 fed hvidløg salt og peber
Ramsløgspesto:
75 g ramsløg
150 g sesamfrø
2 dl ekstra jomfru olivenolie salt og peber
Tomatrelish:
1 kg tomater
2 rødløg
4 kviste timian
1 dl koncentreret tomatjuice 3 spsk. vineddike 3 spsk. brun farin
salt og peber
Hakkebøffer
lidt olie
salt og peber
2 rødløg