Okse Osso Buco
Tilberedning
Giv kødskiverne et par snit i kanten, så de ikke danner skål under stegningen. Pil løgene, og skær dem i både.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær bladsellerien i skiver.
Varm olie og smør i en stor gryde og brun kødstykkerne.
Tag dem op. Svits grøntsagerne og læg kødet tilbage i gryden.
Tilsæt flåede tomater, tomatpure og hvidvin. Krydr med salt og peber og kom krydderbuketten i gryden.
Læg låg på, og lad retten simre ved svag varme i 1½-2 timer.
Tilbehør:
Hak hvidløgsfeddene fint og bland dem med hakket persille og citronskal.
Serveres med løse ris eller kartoffelmos, og persilleblandingen drysset over.
Velbekomme!
Ingredienser
3750 gram okseskank (osso buco)
8 Løg
12 Gulerødder
12 stilke Bladselleri
5 spsk. Olie
125 gram Smør
5 ds. Flåede tomater
7.5 spsk. Tomatpure.
7.5 dl. Hvidvin. tør
Salt
Peber
Krydderbuket:
12.5 Kviste frisk persille
2.5 Laurbærblade
5 kviste Timian, tørret
Tilbehør:
Frisk persille
Et bundt afskåret persille vejer ca. 100 gram.
2.5 Citronskal
5 fed Hvidløg