Okse ball tip af Dansk Hereford
Tilberedning
Kødet ordnes og trimmes til. Vakuumer sammen med lidt smør, rosmarin og hvidløg. Derefter tilberedes kødet i 5 timer ved 54 grader. Kan klares både i ovn eller Sousvide. Derefter steges det på alle side, så det får en dejlig stege skorpe.
Grønt ordnes og tilberedes i smør og vand
Bearnaise
Smørret klares og vallen kasserers. Stilke fra estragon, eddike, hvidvin, hakket skalotteløg, salt og peber koges ind til halvdelen. Æggeblommerne piske sammen med essensen over svag varme, til det tykner og skummer. Tilsæt det afklaret smør lidt efter lidt, imens du stadig pisker. Saucen smages til med citronsaft, salt, peber og cayennepeber, og tilsættes det friskhakket estragonblade og kørvel.
Velbekomme!
Ingredienser
1 stk ca. 1,5 kg Ball tip fra Dansk Hereford
30 stk minigulerødder
300 gram friske ærter
20-30 stk grønne asparges
Lidt rosmarin
Lidt smør
3 fed hvidløg
Lidt olie til at stege i
BEARNAISE:
500 gram smør
10 spsk. eddike, gerne hvidvin- eller æbleeddike
10 spsk. hvidvin
4 stk. skalotteløg
2 bdt. estragon
Lidt cayenne peber
Lidt kørvel
8 æggeblommer
Lidt citronsaft
Salt / peber