Hereford steg
Tilberedning
Hereford steg:
Kødet brunes hårdt af og smages til med salt og peber. Steges i ovnen ved 57 grader i 7 timer eller længere.
Saltbagt selleri:
Sellerien skrælles og vaskes. Det hele selleri drysses med salt på toppen og pakkes ind i staniol og bages ved 190 grader til det har en kerne temperatur på 78 grader. Køles lidt ned og skæres i passende størrelse. Derefter steges det i olien på panden, og smages til med salt og peber.
Bagte jordskokker:
Jordskokkerne skrubbes og renses, derefter halveres de alt efter størrelse. Vendes med salt, peber, citronsaft og olie. Bages ved 220 grader i 30 minutter.
Jordskokkepure:
Skrub jordskokkerne rene. Skær dem i mindre stykker og kog dem i fløden og lidt vand, indtil væsken næsten er væk. Blend jordskokkerne til en ensartet pure. Rør smør i pureen, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Æbler:
Æblerne vaskes og skæres i både. Steges i lidt smør ved mellem varme. Smages til med æbleeddike, salt og peber.
Ingredienser
Hereford steg:
2 kg. Dansk Hereford steg
Saltbagt selleri:
1 stort knoldselleri
Salt
Bagte jordskokker:
1 kg. jordskokker
1/2 dl olivenolie
Salt
Citronsaft
Jordskokkepure:
500 gram jordskokker
1/2 dl piskefløde
20 gram smør
Citronsaft
Æbler:
3 stk røde æbler
Lidt æbleeddike
Smør
Salt
Køb Hereford steg til opskriften!
Find den på Catering Engros' webshop.
Køb Hereford fra KødGrossisten