Hereford oksetykkam
Tilføj denne simple, men smagfulde, opskrift på oksetykkam fra Hereford til dit menukort. Læs her hvordan du med gængse ingredienser kan få en rigtig lækker ret, og du kan selvfølgelig købe Herefords oksetykkam i vores webshop.
Tilberedning
Brun kødet godt i en gryde. Tilsæt vand, og kog kødet til alle urenheder er væk. Hel kogevandet fra, og tilsæt fond og lidt vand. Lad kødet simre i fond og vand i ca. 1 time. Mens kødet simre, blancherer du persillen og køler den ned i isvand, og ordner det resterende grønt. Derefter blender du persillen med olie i 8 min på max. Derefter sigter du persillen i gennem et klæde eller et kaffefilter. Når kødet er mørt, og fonden er godt reduceret, tilsætter du fløden og koger retten godt i gennem. Alt grønt dampes i en gryde med vand og smør, og smages til med salt og peber. Vend derefter kødet sammen med persilleolien og den hvide sauce, og anret retten med mini gulerødderne, asparges og ærter.
Server retten med en lækker kartoffelmos.
Velbekomme!
Ingredienser
800 gram Oksetykkam fra Dansk Hereford i tern
8 dl oksefond
5 dl fløde
20 stk mini gulerødder
300 gram friske ærter
20 stk hvide asparges
1 bundt bredbladspersille
3 dl olie med en neutral smag
Salt og peber
lidt smør og olie