Braiseret oksetværreb
Gør dit menukort lækkert med denne opskrift på braiseret oksetværreb.
Tilberedning
Rids fedtet på tværrebet og krydder med salt og peber.
Grønsager renses og skæres groft. Citron-erne skæres i smalle både. Rosmarin, timian og de pillede hvidløg stikkes ned mellem urterne. Læg tværrebet ovenpå, hæld vand og vin ved. Dæk retten med stanniol og stil den i en 170 grader varm ovn i ca. 2,5 time. Tag folien af og sæt ovnen på 225 grader i en ½ time, så kødet bliver gyldent.
Suppler væsken med vand under stegnin-gen.
Hæld skyen fra, når tværrebet er færdigt, og skum den for fedt. Den balsamiske eddike koges ind til det halve, og hæld skyen på, lad det evt. koge yderligere ind.
Kødet skæres i skiver, og lægges på de varme grønsager. Byd godt brød og saucen til.
Velbekomme!
Ingredienser
3 kg oksetværreb
4 kg gulerødder
4 porrer
4 løg
2 pastinak
2 citroner
17 fed hvidløg
7 dl rødvind
7 dl vand
1,5 dl balsamico eddike
Krydderi:
Frisk rosmarinkviste
Frisk timiankviste
Salt
Peber
Find ingredienserne til opskriften
Køb dem på vores webshop
Køb hos Kødgrossisten Køb hos Catering Engros