Forårsruller med lun rødkålssalat og søde kartofler
Tilberedning
Olien varmes på en pande ved god varme.
Kødet steges til alt har skiftet farve og er gennemstegt.
Pil og hak løget og steg det med.
Svampen renses og hakkes og steges med.
Skallen af citronen rives.
Smages til med citronskal, salt og peber.
Smelt smør og pensl halvdelen på de fire ark.
Del hver ark i to.
Ovnen tændes på 200 grader.
En ottendedel af kødet lægges i den ene ende af filodejen og rulles, indtil kødet er dækket af dej.
Dejen foldes fra siden ind over og rulles videre, indtil du har en rulle.
Læg rullen med lukningen nedad på en bradepande med bagepapir.
Gentages til alt kødet er brugt.
Pensl rullerne med resten af smøret.
Bages gyldne i ovnen i ca. 12 minutter.
De søde kartofler skrælles og skæres i små tern.
Olien varmes på en pande ved god varme.
Kartoffeltern steges sprøde i olie.
Kålen snittes helt fint. Vendes i kartoflerne på panden. Cintronsaft og timian tilsætter og smages til med salt og peber.
Velbekomme!
Tak for lån af opskrift til Voresmad.
Ingredienser
10 personer
1.250 gram hakket kalvekød, 4-7% fedt
5 tsk olie
2½ løg
2½ portobello svamp
Revet skal fra 1 ubehandlet citron
Salt og peber
60 gram smør
10 ark filodej
Salat
1 kilo sød kartoffel
2½ spsk olivenolie
1 kilo rødkål eller rød spidskål
1 citron
Et par kviste frisk timian
Tilberedningstid
Ca. 1 time