Log på webshoppen

FoodService Danmark sælger Sørwi til Delika

FoodService Danmark har med overtagelse den 1. januar 2016, solgt datterselskabet Sørwi til den jyske pålægs- og delikatessevirksomhed Delika Food Group as. Salget sker efter en kort salgsproces, og afspejler en strategisk beslutning om at fokusere FoodService Danmarks fremtidige forretning.

”Vi har valgt at sælge Sørwi fra efter godt fire 4 års ejerskab. Baggrunden er, at vi ikke ser produktion af pålægs- og røgvarer som en kernekompetence for os. I stedet ønsker vi at fokusere vores kræfter på bl.a. at udvikle vore ferskvareområder, hvor vi allerede har en klar konkurrencemæssig fordel med ejerskabet af Prima frugt, KødGrossisten og HKI Ost”, siger Henrik Clausen, adm. direktør i FoodService Danmark.

I henhold til salgsaftalen mellem FoodService Danmark og Delika Food Group, fortsætter parterne det eksisterende samarbejde. Blandt andet i form af en aftale om, at FoodService Danmarks har eneret til Sørwi-mærket i foodservice sektoren i Danmark.

Hos de nye ejere skifter Sørwi navn til Delika Aalborg, og bliver en specialiseret pålægsfabrik. Det øvrige produktsortiment bliver fordelt på koncernens andre fødevarefabrikker i Jylland.

”Delika Food Group’s sortiment af pålæg, pølser og røgvarer forstærkes nu med højkvalitetsprodukter fra Sørwi, der bl.a. producerer Danmarks bedste rullepølse. Opkøbet er en del af vores vækststrategi og muliggør, at vi kan fokusere produktionen på vores tre fabrikker. Vi har haft en meget konstruktiv dialog med FoodService Danmark, og selve processen er forløbet yderst professionelt”, siger Kurt Møller, koncernchef i Delika Food Group as.

”Vi ser Delika Food Group som en stærk fremtidig ejer af Sørwi, der ønsker at udvikle virksomheden yderligere. Det faktum har haft stor betydning for vores beslutning om at sælge virksomheden til netop dem”, siger Henrik Clausen.

I henhold til aftalen overtager Delika Food Group hele pålægs- og røgvare forretningen i Sørwi – en forretning, der i dag omsætter for næsten 100 mio. kr. årligt, hvorved Delika Food Group vokser omsætningen til over 600 mio. kr. årligt. Al fersk kød bliver i FoodService Danmark, og flyttes efter salget til datterselskabet KødGrossisten i Vemmelev.

For yderligere information kontakt venligst:

Adm. direktør i FoodService Danmark, Henrik Clausen, på telefon 4070 2903

Koncernchef i Delika Food Group, Kurt Møller, på telefon 2722 1176

Fakta

FoodService Danmark er ejet af Dagrofa aps, og omsætter for godt 4,5 milliarder om året og beskæftiger ca. 1.100 ansatte. Virksomheden består af Dagrofa S-Engros, som med 30 engrosbutikker er Danmarks største cash & carry grossist, og Catering Engros, som er totalleverandør af fødevarer til professionelle. Derudover er FoodService Danmark hel eller delvis ejer af selskaberne: HKI Ost, KødGrossisten og Prima frugt.

Seneste nyheder