Log på webshoppen

FoodService Danmark i rekordfremgang

2015-regnskabet viser solid fremgang på både top- og bundlinje for det Dagrofa-ejede selskab, der, midt i sin salgsproces, vokser på alle forretningsområder. Med udgangspunkt i en ny vækststrategi investerer selskabet nu i et nyt, stort domicil og i udbygning af butiksnettet.

2015 blev et rekordår for FoodService Danmark og selskabets mere end 1.100 ansatte. Det netop offentliggjorte regnskab viser stærk vækst på alle forretningsområder for det Dagrofa-ejede selskab, som står midt i en salgsproces.

Med en omsætningsvækst på over 8 pct. til 4,67 mia. kr. og mere end en fordobling af årets resultat til 101 millioner fra 44 millioner kr. i 2014 går FoodService Danmark stærkt frem på foodservice-markedet. I 2015 forbedrede selskabet sin bruttomargin med over 1 pct. EBIT-resultatet blev øget til 143 millioner kr. fra 78 millioner kr. i 2014. Og FoodService Danmarks soliditetsgrad steg til 30,5 pct. fra 20,9 pct. året før.

”Vi har styrket vores markedsposition i 2015 og leveret et stærkt resultat. Det er jeg yderst tilfreds med – ikke mindst fordi vi samtidig investerede et historisk stort beløb i udviklingen af forretningen og fremtidig vækst. I 2015 besluttede vi også at styrke vores strategiske fokus, så aktiviteter, der lå uden for kerneforretningen, blev solgt fra”, siger Henrik Clausen, adm. direktør i FoodService Danmark.

FoodService Danmark solgte i 2015 sin ejerandel på 80 pct. i pålægsproducenten Sørwi. Desuden blev andelen på 38 pct. i den grønlandske grossistvirksomhed KK Engros solgt.

Nye ejere, ny strategi

Som led i ejer-koncernen Dagrofas strategi og fokus på detailforretningen er FoodService Danmark midt i en salgsproces, som forventes afklaret i løbet af 2016. Med den store fremgang i 2015 er det et historisk stærkt FoodService Danmark, der nu forventes at få nye ejere.

”Jeg er naturligvis glad for, at vi står med et stærkt FoodService Danmark, der er gearet til yderligere vækst og investeringer de kommende år. Det er en veloplagt virksomhed med en solid strategi, som vi forventer at afslutte salget af i løbet af 2016”, siger Per Thau, koncernchef i Dagrofa.

FoodService Danmark tog i slutningen af 2015 hul på en ny vækststrategi, der inden for en årrække skal gøre selskabet til Danmarks største og mest profitable foodservice-grossist.

”Vi vil sætte fødevareagendaen i branchen og bl.a. fokusere på yderligere at udbygge vores førende kompetencer inden for frugt og grønt, kød og specialoste. Samtidig investerer vi også kraftigt i at blive de stærkeste på økologi”, siger Henrik Clausen.

I december 2015 indgik FoodService også en aftale om at købe 70 pct. af Grøn Fokus – landets førende økologigrossist til foodservice markedet. Aftalen afventer endelig godkendelse af konkurrencemyndighederne.

Vækststrategien fokuserer også på, at FoodService Danmark skal blive endnu bedre til at udnytte bredden, der er i selskabsporteføljen, så kundernes fordele bliver endnu tydeligere.

”Med vores cash & carry-forretning, Dagrofa S-Engros, vil vi indtage discount-positionen i foodservicemarkedet med kvalitetsfødevarer til afhentningspriser. Og så styrker vi vores udkørende Catering Engros-forretning, der med et stærkt sortiment og nye servicekoncepter, skal blive en endnu bedre og mere værdiskabende partner for kunderne”, siger Henrik Clausen.

Nyt domicil og nye butikker

Som led i FoodService Danmarks strategi har selskabet netop indgået aftale med Ishøj Kommune og ejendomsudvikleren Nordic Real Estate Partners om opførelse af et 30.000 m2 nyt øst-lager og hovedkontor i Winthersminde i Ishøj. Det nye hovedsæde og lager, hvor også specialistselskaberne HKI Ost og Prima frugt flytter ind, står klar i august 2017 og erstatter det nuværende i Hvidovre. Første spadestik blev taget den 26. april 2016.

Også butiksnettet i S-Engros investeres der betydeligt i. Ferskvareområderne udbygges i butikkerne og sideløbende åbner S-Engros en håndfuld nye butikker over de kommende år.

”S-Engros skal have en stærk lokal forankring og være en aktiv del af det lokale erhvervsliv. Vi har enkelte huller tilbage i vores butiksnet, som vi mangler at udfylde for at få den tilstedeværelse, vi ønsker.  Det gør vi noget ved nu”, siger Henrik Clausen.

For yderligere information kontakt venligst:

Adm. direktør i FoodService Danmark, Henrik Clausen, på telefon 4070 2903.

Koncernchef i Dagrofa, Per Thau, på telefon 4199 3402.

Fakta:

FoodService Danmark er ejet af Dagrofa aps og omsætter for godt 4,7 milliarder om året. Virksomheden har 1.100 ansatte og består af Dagrofa S-Engros, som med 30 engrosbutikker er Danmarks største cash & carry grossist, og Catering Engros, som er totalleverandør af fødevarer til professionelle. Derudover ejer FoodService Danmark, helt eller delvist, selskaberne HKI Ost, KødGrossisten og Prima frugt.

Seneste nyheder