Hereford steg

Tilberedning


Hereford steg:

Kødet brunes hårdt af og smages til med salt og peber. Steges i ovnen ved 57 grader i 7 timer eller længere.

Saltbagt selleri:

Sellerien skrælles og vaskes. Det hele selleri drysses med salt på toppen og pakkes ind i staniol og bages ved 190 grader til det har en kerne temperatur på 78 grader. Køles lidt ned og skæres i passende størrelse. Derefter steges det i olien på panden, og smages til med salt og peber.

Bagte jordskokker:

Jordskokkerne skrubbes og renses, derefter halveres de alt efter størrelse. Vendes med salt, peber, citronsaft og olie. Bages ved 220 grader i 30 minutter.

Jordskokkepure:

Skrub jordskokkerne rene. Skær dem i mindre stykker og kog dem i fløden og lidt vand, indtil væsken næsten er væk. Blend jordskokkerne til en ensartet pure. Rør smør i pureen, og smag til med salt, peber og citronsaft.

Æbler:

Æblerne vaskes og skæres i både. Steges i lidt smør ved mellem varme. Smages til med æbleeddike, salt og peber.

Ingredienser


Hereford steg: 

2 kg. Dansk Hereford steg

Saltbagt selleri:

1 stort knoldselleri

Salt

Bagte jordskokker:

1 kg. jordskokker

1/2 dl olivenolie

Salt

Citronsaft

Jordskokkepure:

500 gram jordskokker

1/2 dl piskefløde

20 gram smør

Citronsaft

Æbler: 

3 stk røde æbler

Lidt æbleeddike

Smør

Salt

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk