Hereford oksetykkam

Tilberedning


Brun kødet godt i en gryde. Tilsæt vand, og kog kødet til alle urenheder er væk. Hel kogevandet fra, og tilsæt fond og lidt vand. Lad kødet simre i fond og vand i ca. 1 time. Mens kødet simre, blancherer du persillen og køler den ned i isvand, og ordner det resterende grønt. Derefter blender du persillen med olie i 8 min på max. Derefter sigter du persillen i gennem et klæde eller et kaffefilter. Når kødet er mørt, og fonden er godt reduceret, tilsætter du fløden og koger retten godt i gennem. Alt grønt dampes i en gryde med vand og smør, og smages til med salt og peber. Vend derefter kødet sammen med persilleolien og den hvide sauce, og anret retten med mini gulerødderne, asparges og ærter.

Server retten med en lækker kartoffelmos.

Velbekomme!

Ingredienser


800 gram Oksetykkam fra Dansk Hereford i tern

8 dl oksefond

5 dl fløde

20 stk mini gulerødder

300 gram friske ærter

20 stk hvide asparges

1 bundt bredbladspersille

3 dl olie med en neutral smag

Salt og peber

lidt smør og olie

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk