Grisekæber med hyldeblomst-kartofler

Tilberedning


Dup kæberne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien i en stor gryde. Brun kødet på alle sider, 3-5 minutter i alt. Skyl timian. Tilsæt hyldeblomstsaft, hvidvin, timian og bouillon. Skru ned til svag varme og lad svinekæberne koge under låg i 1½ time.

Skrub kartofler fri for jord. Kom dem i gryden med svinekæber og kog dem med det sidste kvarter. Tilsæt lidt salt og evt. en lille smule vand mere, hvis det ser tørt ud.

Pil og hak løg og skær i kvarte. Kom i gryden og lad dem simre med de sidste 5 minutter.

Del hjertesalathovederne i to-tre blade til hver, skyl og tør dem.

Skyl og hak basilikum fint. Pil og hak hvidløget fint. Pisk creme fraiche til den bliver tyk og vend ærter, basilikum og hvidløg heri. Smag til med salt og peber. Fyld ærtecremen i salatbladene og pynt med blomster.

Tag svinekæberne op og anret sammen med løg og kartofler. Kog væsken ind til ca. 2 dl. Smag til med salt og fordel saucen over kødet.

Tak for lån af opskriften til Landbrug og Fødevarer

Ingredienser


Til 10 personer

20-24 kæber af gris
Salt og peber
4 tsk olie
4 stilke timian
4 dl koncerteret hyldeblomstsaft
4 dl hvidvin
8 dl bouillon – evt. vand og terning
1,6 kg nye kartofler
8 løg

Ærter i hjertesalat
4 stk hjertesalat
1 bundt basilikum
1 fed hvidløg
2 dl creme fraiche 38%
800 g ekstra fine ærter, fx fra frost

Evt. nye ærter eller spiselige blomster til pynt – fx Stedmoder eller Hornviol

Tilberedningstid ca. 2 timer

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk