Efterårsgryde med nakkefilet

Tilberedning


Skær kødet i tern og dup det tørt.
Brun kødet i olie i en tykbundet gryde.
Det er vigtigt, at gryden er godt varm, så kødet bliver stegt og tager farve i stedet for at koge. Skræl selleri og skær i tern.
Pil skalotteløgene og skær dem i kvarte.
Kom selleritern og skalotteløg i gryden til kødet.
Tilsæt flækket rug og bouillon, så det dækker.
Bring i kog, og lad det simre under låg i 40 minutter, indtil rugen er mør.

Kog kartoflerne.

Pil rødløg og skær det i tynde både.
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær i tynde skiver.
Kog eddike og sukker sammen og kom løg og æbler i den kogende lage.

Lad det trække på køl indtil servering.

Skær spidskål i kvarte og grill eller steg det hårdt på en tør pande.
Kom til sidst en klat smør på panden og pres citronen over, mens smørret bruser af.
Snit ramsløg fint og vend med kålen.

Sæt gryden på bordet og server retten med kål og syltede løg.

Velbekomme!

 

Opskriften er lavet af KBH Madhus og venligst udlånt af Langbrug og Fødevarer.

Ingredienser


700 g nakkefilet fra gris i tern
2 tsk olie
400 g knoldselleri
4 bananskalotteløg (150 g)
80 g flækket rug
1 l bouillon
1 stort spidskål
20 g smør
2 fed hvidløg
½ citron
2 spsk olie til stegning
Salt
Peber

Syltede løg:
1 rødløg (140 g)
1 æble (140 g)
1 dl kirsebæreddike eller anden frugteddike
40 g sukker

1 kg kartofler

Vil du gerne prøve opskriften?

Køb ingredienserne her  

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk