Confit de canard

Tilberedning


Andelårene saltes og lægges i lag med timian og hvidløg i 24 timer. Læg de saltede andelår i et dybt, ildfast fad sammen med andefedt, laurbærblade og sort peber og bag dem i ovnen ved 110 grader i 3 timer. Herefter kan andelårene opbevares i fedtet på køl i 3-4 dage. Ved servering tørres det meste fedt af lårene, og de brunes af på en varm pande og saltes. Sæt dem herefter i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.

Rødkål med balsamico:

Svits rødkålen i andefedtet med finthakket bananløg ved medium varme til den skinner – den må ikke brune. Tilsæt resten af ingredienserne og krydr med salt og peber. Læg låg på, og lad det simre ca. 2 timer. Krydr igen med salt og friskkværnet peber. Smag om der skal lidt ekstra balsamico i.

Julesalat:

Radicchio og julesalat snittes fint og blandes med rucola. Skær skallen fra appelsinerne, skær fileterne fra og vend dem i salaten. Pres saften fra resten af appelsinen og kog den sammen med balsamico. Afkøl og vend i salaten inden servering.

 

Velbekomme!

Ingredienser


Ingredienser til 8 kuverter

8 andelår
4 fed hvidløg
10 kviste timian
1 liter andefedt
4 laurbærblade
8 stk hel sort peber
salt

Rødkål med balsamico:

1 rødkål
4 spsk andefedt
1 finthakket bananskalotteløg
4 dl rødvin
100 g brun farin
1 kanelstang
5 hele nelliker
5 kapsler kardemomme
4 spsk ribsgelé
1 dl rød balsamico

Julesalat:

4 stk julesalat
200 g rucolasalat
1 stk radicchio
150 g ristede mandler
6 appelsiner
1 dl rød balsamico

Vil du prøve opskriften?

Køb andelår her!  

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk