Braiseret oksetværreb

Tilberedning


Rids fedtet på tværrebet og krydder med salt og peber.
Grønsager renses og skæres groft. Citron-erne skæres i smalle både. Rosmarin, timian og de pillede hvidløg stikkes ned mellem urterne. Læg tværrebet ovenpå, hæld vand og vin ved. Dæk retten med stanniol og stil den i en 170 grader varm ovn i ca. 2,5 time. Tag folien af og sæt ovnen på 225 grader i en ½ time, så kødet bliver gyldent.
Suppler væsken med vand under stegnin-gen.
Hæld skyen fra, når tværrebet er færdigt, og skum den for fedt. Den balsamiske eddike koges ind til det halve, og hæld skyen på, lad det evt. koge yderligere ind.
Kødet skæres i skiver, og lægges på de varme grønsager. Byd godt brød og saucen til.

Velbekomme!

Ingredienser


3 kg oksetværreb

4 kg gulerødder

4 porrer

4 løg

2 pastinak

2 citroner

17 fed hvidløg

7 dl rødvind

7 dl vand

1,5 dl balsamico eddike

Krydderi:

Frisk rosmarinkviste

Frisk timiankviste

Salt

Peber

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk